Izdvajamo

U saradnji sa Grupacijom” Naša Perspektiva” i Gradom Prijedorom, Biznis Centar Kozarac 25. jula u Etno selu "BK OAZA" u Kamičanima organizuje „Prvi poslovni skup kozaračke dijaspore“.”Cilj skupa je zvanično predstavljanje Biznis centra Kozarac, kao i stimulisanje investicija i poslovne saradnje između domaćih i kompanija čiji su vlasnici ili u njima na visokim pozicijama rade članovi zajednice bosansko-hercegovačke dijaspore.”, rekao je Armin Alijagić, predsjednik Grupacije “Naša perspektiva”.

“Prvi poslovni skup kozaračke dijaspore” podržan je kroz projekat “Uključivanje BiH dijaspore u ekonomski razvoj” koji finansira USAID, te projekat Uvrštavanja koncepta migracije i razvoja u relevantne politike, planove i aktivnosti u BIH – Dijaspora za razvoj” koji je zajednička inicijativa Ministarstva ljudskih prava i izbjeglica, Ambasade Švicarske, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija UNDP i međunarodne organizacije z a migracije (OIM).

RTV Prijedor

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.