Izdvajamo

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor uz pomoć svojih kolega iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Kozarac“ lokalizovali su požar koji je juče izbio u samoposluzi koja se nalazi u centru Kozarca.

Kako nam je potvrđeno iz TVJ Prijedor, u intervenciji su učestvovala četiri vatrogasca sa jednim vozilom a priključila su se i petorica članova DVD „Kozarac“ sa jednim vozilom.

-U ponedjeljak, 10.jula, oko 15 časova prijavljeno je da je u ulici Maršala Tita došlo do požara u TC Konzum. Nakon što je isti lokalizovan policijski službenici su izvršili uviđaj na licu mjesta. Tom prilikom je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen, nastao prilikom popravke rashladnih uređaja – rekla je Zvezdana Alendarević, portparolka Policijske uprave Prijedor.

Ona je dodala da su u požaru uništene rashladne vitrine i strop a da će matrijalna šteta biti naknadno utvrđena.

 

Prema dostupnim informacijama, brzom i pravovremenom intervencijom i zajedničkom akcijom vatrogasaca iz Prijedora i Kozarca, spriječeno je dalje širenje požara na cijeli objekat i daleko veća materijalna šteta.

Kako smo se danas mogli uvjeriti na licu mjesta, samoposluga ne radi.

Prema riječima mještana Kozarca, kroz ulazna vrata se moglo vidjeti da je dio robe oštećen, da je prisutno dosta čađi i da će vjerovatno biti potrebno djelimično renoviranje objekta.

Kozarčani se nadaju da će trgovina uskoro sanirati posljedice požara, da će radnici ostati na poslu a da će njihovi sugrađani nastaviti sa kupovinom na ovoj lokaciji.

Tekst i foto ilustracija – Nijaz Huremović/Aleksandar Drakulić

Ali eto život je kao rijeka, tece i ne zaustavlja se.