Izdvajamo

Danas su iz Bosanskog Petrovca na farmu Arifagićinvestment u Kozarac stigle 50 visoko steonih junica i koje će ući u proizvodnju kroz nekoliko mjeseci.

O Današnjem transportu iz Petrovca u Kozarac i radu farme Arifagić priča, za Kozarac.eu, Jusuf Arifagić vlasnik farme:

"Danas smo dovezli jedan kontigent visoko steonih junica, iz Bos. Petrovca, negdje oko 50 grla, koje bi trebalo da se tele u roku od oko 2 ili 3 mjeseca i biće uključene u proizvodnju. Takođe imamo u Bos.Petrovcu na našoj uzgojnoj farmi još 120 junica i one će biti transportovane u roku od dva mjeseca i biti uključene u proizvodnju. Što znači da će oko 170 grla sa farme u Petrovcu biti spremne za proizvodnju ovdje u Kozarcu. Imamo i na našoj farmi u Kozarcu još oko 100 junica uključeno u proizvodnju.
U ovoj godini smo napravili jedan iskorak po pitanju broja grla koja će biti uključena u proizvodnju.
Paralelno u Petrovcu imamo oko 100 bikova na tovu, a danas ćemo prebaciti još nekih 50 teladi i nastaviti kontinuirano prebacivati i nadam se da ćemo ove godine imati oko 250 do 300 bikova na farmi u Petrovcu.
Tako da se ova proizvodnja na neki način zaokružuje. Stvorene su predpostavke da se pokrene mliječna i mesna industrija, tako da sve u svemu, sve one nedostatke i sve probleme koji se pojavljuju u Petrovcu i ovdje, nedostatak zemljišta, ipak proizvodnja ide, napreduje. Primili smo dva nova radnika.
Nadam se da će sve ovo jednog dana izaći na dobro". Kazao je  Jusuf Arifagić.

https://www.youtube.com/watch?v=pkvP6d5JSYA

 

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni