Izdvajamo

Evo nakon 22 mjeseca od dana kad smo putem našeg portala kozarac.eu, august 2015., pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za transplataciju bubrega i 14 mjeseci čekanja na termin za operaciju, danas je Adnan Kenjar odputovao u Francusku, Grenoble. Tamo će da mu rade dvije operacije i transplataciju bubrega.


Trebalo je psihički izdržati, pored bolesti, sva ova čekanja hoće li se uspjeti sakupiti potrebna suma novaca, pa kad se sakupilo čekanje na termin, a u međuvremenu pogošanje zdravstvenog stanja što je uzrokovalo potrebom za još par operacija i dodatnih novčanih sredstava.
Danas uzbuđenje u porodici i komšiluku i nada da će se sve dobro završiti. Komšije i familija se smjenjivaju, dolaze da pozdrave Adnana i Suvadu i požele sreću i uspjeh.


Suvada, supruga Adnanova i donor bubrega, uzbuđena pokušava da ostane mirna i nasmijana, ali u jednom času je zaplakala i samo reče: "Da sam od kamena pukla bi".
Stiže Safeta Zubanović i ona će da ih vozi u Zagreb na aerodrom gdje ih čakaju predstavnici "Otvorene mreže". Safeta je sve ovo već prošla sa svojim mužem Nijazom.


Adnan i Suvada se zahvaljuju svim učesnicima u ovoj akciji, jer da nije bilo pomoći od raje nebi oni sami mogli sve ovo. Opet potvrda onog što ja uvijek kažem, nema merhametlije raje kao što je naša.
Adnanu i Suvadi želimo sreću i da se vrate zdravi i živi.

Nijaz-Caja Huremović

https://www.youtube.com/watch?v=bAbxdIdlLpM

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."