Izdvajamo

Kako je svima i poznato da je krajina plodno tlo za muzičare, tako je bilo i sa mladim Kozarčanom koji je od nedavno sa svojim bendom napravio veliki uspjeh.
Mirnes Kahrimanović, inače dijete krajine, prije par dana sa svojim bendom izbacio je pjesmu i spot ni manje ni više nego za Grand produkciju.
8.maja 2017. upriličena je premijera za pjesmu i spot "Glasno šutim".
Na koktel zabavi koju su momci iz benda TRAG priredili u eminentnom restoranu Park prinčeva vidjeli smo brojna lica sa Bosanskohercegovačke i srbijanske scene.
Endži Mavrić koji je uradio aranžman za ovu pjesmu obratio se prisutnima i dao svoju podršku sarajevskom bendu.
Spot je radio Goran Šljivić i njegov tim.
Gospodin Šljivic je izjavio da je ponosan na urađeni posao te da kao direktor u GRAND produkciji garantuje da GRAND s ponosom stoji iza ovih mladih momaka.
Tekst za pjesmu je pisao Peđa Medenica.
Gost na pjesmi i spotu je bio klarinetista Eljez Eki Šabani koji inače nastupa sa Marijom Šerifović i Sašom Kovačević.
Bilo je to jedno lijepo veče na kome su se uz tamburase zabavljali porodica, prijatelji, kolege sa estrade popot Enesa Begovića, Harisa Kulovića, Armina Cohodara, Nene Murića te brojnih menadžera i drugih ljudi sa estrade.

.be


Agenda

24. maj: Dan napada na Kozarac

26. maj: Godišnjica logora Trnopolje

27. maj: Prvi dan Ramazana

31. maj: Dan bijelih traka

Ko je na portalu: 537 gostiju i nema prijavljenih članova

sehidsko turbe _001.jpg

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.