Izdvajamo

Fudbalski praznik u Kozaruši u prvenstvenoj utakmici Četvrte lige PFS Prijedor.
FK Mrakovica - FK Bratstvo 1:3

FK "Bratstvo" Kozarac

FK "Mrakovica" Kozaruša

 Dvije ekipe četvrte lige PFS Prijedor potvrdile su da igračkim kadrom i kvalitetom nadmašuje sadašnji stepen takmičenja. Danas su odigrali jednu utakmicu, koja kvalitetom može da se poredi sa ekipama dva ranga više.
Posjeta ovoj utakmici bila je jako velika za ovaj rang. Publika je bila dosta neutralna, uživali su u dobrom fudbalu.

Već u prvih par minuta FK Mrakovica su promašili zicer.
Negdje u 12. minuti na ivici šesnaesterca Brkić dobija loptu i jednim fantastičnim šutom na drugu stativu pogađa gol Mrakovice 1:0 za Bratstvo.

Mrakovica su napadali cijelo prvo poluvrijeme i promašili tri velike šanse.



Sredinom pvog poluvremena strijalac prvog gola Brkić morao je, zbog povrede da napusti teren, a na njegovo mjesto ušao je Vujković.
Pred kraj prvog poluvremena 42. minut Parhamov jednim oštrim šutom po drugi put pogađa gol Mrakovice 2:0 za Bratstvo.

Drugo poluvrijeme je počelo sa napadima Mrakovice, a Bratstvo se baziralo na kontre i već u 55 minuti Vujković pogađa za 3:0 za Bratstvo.



Negdje oko 70. minute prilikom jedne fantastične intervencije, golman Mrakovice Slaviša Stupar se povrijedio i iznešen je na nosilima sa terena. Nemam informaciju kakvo je stanje golmana i kakva je povreda.

Oko 88. minute penal za Mrakovicu i Deumić pogađa za 1:3.

Ovdje sam pokušao snimiti važnije trenutke na utakmici i u publici. Uspio tri gola zabilježiti

Nijaz-Caja Huremović

https://www.youtube.com/watch?v=kpZs0cXnTZY

 

 

 

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.