Izdvajamo

Emir Emko Bešić, 26-godišnji bosanskohercegovački reper koji od 1993. godine živi u Engleskoj, ovih je dana u studiju PUSH RECORD u Coventriju snimio svoju prvu pjesmu na bosanskom jeziku. Pjesma se zove “Mini suknja”, a njeno emitovanje na socijalnim mrežama izazvalo je veliku pažnju ljubitelja rep muzike.

Za BHDINFODESK iz Birminghama Emko je dao informaciju više: “Mini suknja” je remiks pjesme koju su svojevremeno u St. Louisu izveli naši reperi iz grupe “Krazy Bosnians”, ta mi se pjesma uvijek dopadala i odlučio sam je vratiti u život, sasvim malo sam izmijenio tekst i muziku te mislim da će sada zadovoljiti sve ljubitelje repa. Prilikom snimanja odlično su me popratili moji prijatelji iz benda “Young Kings” iz Coventryja s kojima sarađujem već šest godina. Pjesmu je izdala producentska kuća “Baby Grande records” iz New Yorka, a njihov je producent Nathan Morris specijalno za ovo snimanje ”preletio” preko Atlantika. Oni su jako zadovoljni, i kada su čuli kako snimak zvuči, ponudili su mi i snimanje spota za nju. Naravno, odmah sam prihvatio, te ću krajem augusta u Londonu, Coventryju i Birminghamu snimiti videospot za ovu pjesmu.



Naravno, na kraju smo pitali Emku kada će publika s naših prostora moći uživati u izvedbi “Mini suknje”: Smatram da pjesma ima veliki potencijal da postane istinski hit i ovih dana snimak pjesme poslao sam na adrese nekoliko TV kuća sa Balkana koje emituju ovu vrstu muzike, potom nekolicini DJ-eva koji je već puštaju u diskotekama širom bivše Jugoslavije, a za ljeto planiram promociju i nastupe po diskotekama na Balkanu.

Reper Emko je u ovdašnjim muzičkim krugovima mnogo poznatiji nego u rodnoj Bosni, do sada je snimio dva uspješna CD-a, CHASE YOUR DREAMS i COVENTRYVILLE na kojima se nalazi 30 pjesama.

Tekst i foto:

Namik Alimajstorović

BHDINFODESK-Birmingham

... I kao uvijek, naša dijaspora stupa na scenu, ona koja na svojim plećima već godinama vuče ovu zemlju i neda da propadne. Poznati i nepoznati ljudi javljaju se...