Izdvajamo

Džemat Hadžići

Odbor džemata za vodženje aktivnosti oko pripreme za asvaltiranje puta kroz džemat.

Obavjesti

Džemat Hadžići su u posljeratnom periodu izveli dosta uspješni akcija. Izgrađena je džamija, jedno od najbolji na ovom području po unutrašnjem i vanjskom izgledu.

Postavljena je rosvajna ograda oko džamije, betonirani su trotoari oko džamije, uređena je zelena površina. Izgrađena je munara namjenjena šehidima koja zajedno sa ranije izgrađenom munarom dodatno uljepšava izgled džamije. Urađen je nasip šljunkom PLATOK za parkiranje automobila. Napravljena je mejtahana u mezarlucima. Očišćeni su mezarluci od korova i drveća, i ograđeni su sve gore navedeno što je je urađeno.



Urađeno je prije svega zahvaljujući građanima džemata koji se nalaze u mnogim zemljama svijeta, a koji su imali sluha i osjećaja za svoj rodni kraj i svoj džemat. Pomogli su svojim dobrovoljnim priloženim novčanim sredstvima da se to sve uradi. Ne smijemo zaboraviti građane drugi džemata i mjesta koji su pomogli novčanim sredstvima za gradnju džamije i munare.

Svima se puno zahvaljujemo od srca!

Da bi to sve dobilo bolji izgled i svoju vrijednost, potrebno je asvaltirati put kroz džemat.



Svi znamo da su saobračajne komunikacije jedno od glavni segmenata života i kulture življenja. Asvaltiran je glavni put kroz M.Z. od magistralnog puta Prijedor - Banja Luka do pruge. Asvaltirani su putevi u džamatima Srednji Jakupovići i Kevljani.

Ostao je makadamski put samo u džematu Hadžići.



Stoga smo, zijad, Dijaz i ja (Asko) kroz razgovor dogovorili se da pokrenemo akciju za prikupljanje sredstava za asvaltiranje puta kroz džemat do kuće Zumre Klipić u dužini od oko 900 metara, sa željom da akcija i samo asfaltiranje puta bude kraj jula, ove godine.

Pozvali smo građane koji su se nalazili tu i 17.04.2017. god. održan je sastanak sa jednom tačkom reda: "Razmatranje prijedloga za pokretanje akcije, za prikupljanje sredstava za asvaltiranje puta kroz džemat".



Asko je obrazložio građanima cilj i detalje prijedloga ove akcije.

Razvila se diskusija.
Građani su na kraju jednoglasno prihvatili inicijativu.
Građani su izabrali odbor koji će voditi sve aktivnosti oko priprema za prikupljanje sredstava za asvaltiranje puta.
To su:
- Hadžić Asko
- Hadžić Zijad
- Hadžić Dijaz
- Hadžić Adis



Na traženje građana sa jednog ranije održanog sastanka i sa ovog, napravljen je spisak građana koji su se izjasnili koji iznos žele uplatiti na račun za asvalt.

To su:
1. Hadžić Šabana Asim (Asko)    2.000,- KM
2. Hadžić Šabana Osman        2.000,- KM
3. Hadžić Halida Redžep        2.000,- KM
4. Klipić Fude Zaim        2.000,- KM


5. Hadžić Halida Dijaz        3.000,- KM
6. Hadžić Fahreta Damir        2.000,-    KM
7. Hadžić Hasana Đemal        2.000,- KM
8. Hadžić Mehmeda Zijad        2.000,- KM
9. Hadžić Halima Nihad        2.000,- KM
10. Garibović Ibrahima Fikret    2.000,- KM
11. Hadžić Hašima Osman        1.000,- KM
12. Hadžić Ahmeta Ahmo        1.000,- KM
13. Hadžić Izeta Amir        500,- KM
14. Hadžić Mehmeda Sead        500,- KM
15. Garibović Muharema Hilmija    500,- KM
16. Jakupović Zahida Elvis    500,- KM
17. Hadžić Halida Admir        2.000,- KM
18. Hadžić Halida Zikrija    2.000,- KM
19. Hadžić Izeta Meho        2.000,- KM
20. Hadži Velić Šerif i hadži Fikra    200,- KM
21. Duračak Zahida i Sakib    1.000,- KM



Odbor će prikupiti ponude od više izvođaća i odabraće najpovoljniju ponudu. Građani će moći vršiti uplate dobrovoljni priloga na račun u banci i putem blokova kome je to povoljnije. blokove će imati Asko, Zijad, Šaban Garibović i Zikrija Hadžić. Sakupljači novca putem blokova če novac polagati na račun u banci. Prikupljanje sredstava počinje odmah i trajat če do kraja sedmog mjeseca.

Ovim putem se obračam ispred odbora svim gradžanima džemata Hadžići gdje god se nalaze da ovu akciju podrže svojim dobrovoljnim novčanim prilozima, jer samo složno svi zajedno možemo uspjeti. Takodžer se obračamo i gradžanima drugih džematakoji mogu i žele pomoći u ovoj našoj akciji da nam se pridruže svojim dobrovoljnim novčanim prilozima. Nesumnjajući u vaše razumijevanje i očekujući vašu podršku unaprijed se zahvaljujemo. za sve dodatne informacije obratite se na:
Tel: 0038752 327 262 Asko
Tel: 0038766 192 468 Zijad( viber)

Hadžić Asim-Asko, foto Nijaz-Caja Huremović i Zijad Hadžić

 

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.