Izdvajamo

Vjernike muslimane  Medzlisa Islamske zajednice Prijedor,  jutros je na ulazu u centralno mezarje “Pecani” docekala ruzna poruka.

Naime, nepoznati pocinilac ili vise njih su na pločniku glavnog ulaza u prostor mezarja ispisali uvrjedljiv grafit.

O navedenom incidentu su informisani sluzbenici Centra javne bezbjednosti Prijedor koji su odmah izisli na teren i izvrsili uvidjaj.

Istraga je u toku…

mojprijedor.com


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 127 gostiju i nema prijavljenih članova

cuvajmo djecu.jpg

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.