Izdvajamo

Čopor pasa lutalica za samo nekoliko minuta usmrtio je i rastrgao sedmero janjadi i jednu ovcu u domaćinstvu Midheta Musića, mještanina Čarakova kod Prijedora.

Musić nam je kazao da je stado pustio jutros na pašu oko šest sati, a on otišao da popije kafu.

Sat kasnije, kada se vratio, ugledao je ovcu kako leži na pašnjaku. Kad je otišao da vidi šta se dešava šokirao se.

– Bio je čopor od šest pasa lutalica. I sad mi je njihova slika u glavi, toliko su bili blizu mene. Na poljani su ležala janjad i ovce. Dvoje je bilo mrtvo, a ostalo rastrgano i jedva davalo znake života. Uplašio sam se – kazao je Musić, koji štetu procjenjuje na gotovo 2.000 maraka.

Ovaj diplomirani inžinjer poljoprivrede kaže da je u posljednjih sedam godina, koliko se bavi stočarstvom, na sličan način ostao je bez gotovo 200 ovaca i janjadi.– Samo u martu prošle godine ovako sam izgubio desetak ovaca, četiri mjeseca kasnije 17. Stado nemam čime da branim, a malo, malo pojave se ovi agresivni psi i naprave i haos. Šteta nije samo u janjadima, već i u ovcama koje moram liječiti. Više bih volio da mi je neko ukrao ove pare nego da sam ih izgubio na ovakav način – kaže Midhet, koji je u jednom trenutku i zaplakao zbog onog što mu se desilo.

Slučaj je kako kaže prijavio policiji CJB Prijedor.

U CJB Prijedor nam je potvrđeno da je M.M. iz Čarakova jutros u 7.30 sati prijavio da su mu psi lutalice napali stado.

Dnevni avaz


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na web-stranici: 135 gostiju i nema prijavljenih članova

jagorcevina.jpg

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ