Izdvajamo

Čopor pasa lutalica za samo nekoliko minuta usmrtio je i rastrgao sedmero janjadi i jednu ovcu u domaćinstvu Midheta Musića, mještanina Čarakova kod Prijedora.

Musić nam je kazao da je stado pustio jutros na pašu oko šest sati, a on otišao da popije kafu.

Sat kasnije, kada se vratio, ugledao je ovcu kako leži na pašnjaku. Kad je otišao da vidi šta se dešava šokirao se.

– Bio je čopor od šest pasa lutalica. I sad mi je njihova slika u glavi, toliko su bili blizu mene. Na poljani su ležala janjad i ovce. Dvoje je bilo mrtvo, a ostalo rastrgano i jedva davalo znake života. Uplašio sam se – kazao je Musić, koji štetu procjenjuje na gotovo 2.000 maraka.

Ovaj diplomirani inžinjer poljoprivrede kaže da je u posljednjih sedam godina, koliko se bavi stočarstvom, na sličan način ostao je bez gotovo 200 ovaca i janjadi.– Samo u martu prošle godine ovako sam izgubio desetak ovaca, četiri mjeseca kasnije 17. Stado nemam čime da branim, a malo, malo pojave se ovi agresivni psi i naprave i haos. Šteta nije samo u janjadima, već i u ovcama koje moram liječiti. Više bih volio da mi je neko ukrao ove pare nego da sam ih izgubio na ovakav način – kaže Midhet, koji je u jednom trenutku i zaplakao zbog onog što mu se desilo.

Slučaj je kako kaže prijavio policiji CJB Prijedor.

U CJB Prijedor nam je potvrđeno da je M.M. iz Čarakova jutros u 7.30 sati prijavio da su mu psi lutalice napali stado.

Dnevni avaz


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 190 gostiju i nema prijavljenih članova

Vatra.jpg

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.