Izdvajamo

Obilne kiše u našem kraju ne jenjavaju, poneki potoci su već počeli da izlijevaju iz svog korita, a ja sam zujao od potoka do potoka i pokušao zabilježiti trenutno stanje kozaračkih rijeki i potoka (jaruga).
Pogledajte kako je to izgledalo danas u Kozarcu i okolini.

Rijeka Kozaruša u Kozaruši, Repušnica u Mujkanovićima (Kozaruša), zatim Starenica u Kozarcu su još u svojim koritima.

Potoci ili jaruge u Kamičanima kod džamije i kod Kamenitog mosta, takođe Brusnica i Jaruga su još u svojim koritima. Ovo stanje je danas do 17.00 sati.

Riječica Kulina je izašla iz svog korita i poplavila ispod stare ceste. Mnogo više u videu.

Rijeka Vrioska je u najgoroj situaciji. Ona je izlila skoru u cijeloj svojoj dužini. U Đonlagićima i Mahićima je alarmantna situacija, put prema Radivojcima je poplavljen i potpuno zatvoren. Ovdje mještani već uveliko dežuraju i pripremaju se za večars, ako bi vodostaj još rastao.

Sana u Prijedoru, bar danas do 14.00 sati, daleko ispod neke kritične tačke.

Nijaz-Caja Huremović

 

 


Agenda

24. maj: Dan napada na Kozarac

26. maj: Godišnjica logora Trnopolje

27. maj: Prvi dan Ramazana

31. maj: Dan bijelih traka

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 487 gostiju i nema prijavljenih članova

spomenik u besicima.jpg

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.