Izdvajamo

Obilne kiše u našem kraju ne jenjavaju, poneki potoci su već počeli da izlijevaju iz svog korita, a ja sam zujao od potoka do potoka i pokušao zabilježiti trenutno stanje kozaračkih rijeki i potoka (jaruga).
Pogledajte kako je to izgledalo danas u Kozarcu i okolini.

Rijeka Kozaruša u Kozaruši, Repušnica u Mujkanovićima (Kozaruša), zatim Starenica u Kozarcu su još u svojim koritima.

Potoci ili jaruge u Kamičanima kod džamije i kod Kamenitog mosta, takođe Brusnica i Jaruga su još u svojim koritima. Ovo stanje je danas do 17.00 sati.

Riječica Kulina je izašla iz svog korita i poplavila ispod stare ceste. Mnogo više u videu.

Rijeka Vrioska je u najgoroj situaciji. Ona je izlila skoru u cijeloj svojoj dužini. U Đonlagićima i Mahićima je alarmantna situacija, put prema Radivojcima je poplavljen i potpuno zatvoren. Ovdje mještani već uveliko dežuraju i pripremaju se za večars, ako bi vodostaj još rastao.

Sana u Prijedoru, bar danas do 14.00 sati, daleko ispod neke kritične tačke.

Nijaz-Caja Huremović

 

 


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 128 gostiju i nema prijavljenih članova

mrakovica zimi 2 (2013.).jpg

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo