Izdvajamo

Potpredsjednik  entiteta RS  gospodin mr. Ramiz Salkić protekle je sedmice posjetio nekoliko bosanskih / bošnjačkih  udruženja u Švicarskoj.

U okviru tradicionalne kulturne  manifestacije  „Kozarac u Srcu“ koju je u subotu 04.03.2017 organizovao Bosanski kulturni centar "Kula" iz švicarskog grada Küsnacht am Rigi,  g. Salkić se obratio pred oko 1000 posjetitelja. Pozvao ih je da djeluju u interesu  domovine Bosne i Hercegovine tako što će u svojim porodicama koje žive u Švicarskoj održavati i jačati bošnjačke kulturne vrijednosti, bosanski patriotski duh i ljubav prema domovini Bosni i Hrcegovini.

Dan ranije je u prostorijama  ovog centra a  u  organizaciji  NVO Glas Za Bosnu održana javna tribina  povodom 1.Marta, Dana nezavisnosti države Bosne i Hercegovine.

Zajedno sa potpredsjednikom Salkićem na tribini su izlagali i gospodja Anita Hodžić dipl.ecc.- delegat u  Vijeću naroda entiteta RS-a,  gospodin  Senadin Jakupović - predsjednik Gradske organizacije SDA  Prijedor  te odbornici   u skupštini grada Prijedora:   gospodin mr. Mesud Trnjanin, gospodin Sabahudin Garibović i  gospodin mr. Ajdin Mešić.

Gospodin Ramiz Salkić je govorio o političkoj situaciji u BiH i aktivnostima u narednom periodu.

 Aktivisti NVO “Glas  Za Bosnu” su  primjetili da  politički  rad g. Ramiza Salkića predstavlja pozitivan primjer kako bošnjački politički predstavnici i u teškim uslovima, daleko od konfornog Sarajeva,  mogu hrabro i uspješno braniti interese svoga naroda.

Svi koji prate politička dešavanja u našoj domovini  - lijepoj Bosni i Hercegovini, primjetili su  izuzetno uspješne političke i medijske  nastupe  gospodina  Salkića u kojima on veoma energično i argumentovano  raskrinkava pokušaje izvrtanja istine i mjenjanja teza po već poznatom receptu neprijatelja države Bosne i Hercegovine.

Na ovom skupu se Bošnjacima u  Švicarskoj obratio  i  v.d.predsjednik udruženja Krajišnika  u Sarajevu  g. Adnan Bajrić  te poznati    publicista i književnik g. Muhamed Mahmutović.

Nevladina i politički neutralna organizacija  “Glas Za Bosnu” je pozvala sve  probosanske  organizacije i političke stranke na suradnju u cilju jačanja nacionalne i patriotske svijesti   Bošnjaka i svih gradjana Bosne i Hercegovine koji vole svoju domovinu.


Glas Za Bosnu

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011