Izdvajamo

Potpredsjednik  entiteta RS  gospodin mr. Ramiz Salkić protekle je sedmice posjetio nekoliko bosanskih / bošnjačkih  udruženja u Švicarskoj.

U okviru tradicionalne kulturne  manifestacije  „Kozarac u Srcu“ koju je u subotu 04.03.2017 organizovao Bosanski kulturni centar "Kula" iz švicarskog grada Küsnacht am Rigi,  g. Salkić se obratio pred oko 1000 posjetitelja. Pozvao ih je da djeluju u interesu  domovine Bosne i Hercegovine tako što će u svojim porodicama koje žive u Švicarskoj održavati i jačati bošnjačke kulturne vrijednosti, bosanski patriotski duh i ljubav prema domovini Bosni i Hrcegovini.

Dan ranije je u prostorijama  ovog centra a  u  organizaciji  NVO Glas Za Bosnu održana javna tribina  povodom 1.Marta, Dana nezavisnosti države Bosne i Hercegovine.

Zajedno sa potpredsjednikom Salkićem na tribini su izlagali i gospodja Anita Hodžić dipl.ecc.- delegat u  Vijeću naroda entiteta RS-a,  gospodin  Senadin Jakupović - predsjednik Gradske organizacije SDA  Prijedor  te odbornici   u skupštini grada Prijedora:   gospodin mr. Mesud Trnjanin, gospodin Sabahudin Garibović i  gospodin mr. Ajdin Mešić.

Gospodin Ramiz Salkić je govorio o političkoj situaciji u BiH i aktivnostima u narednom periodu.

 Aktivisti NVO “Glas  Za Bosnu” su  primjetili da  politički  rad g. Ramiza Salkića predstavlja pozitivan primjer kako bošnjački politički predstavnici i u teškim uslovima, daleko od konfornog Sarajeva,  mogu hrabro i uspješno braniti interese svoga naroda.

Svi koji prate politička dešavanja u našoj domovini  - lijepoj Bosni i Hercegovini, primjetili su  izuzetno uspješne političke i medijske  nastupe  gospodina  Salkića u kojima on veoma energično i argumentovano  raskrinkava pokušaje izvrtanja istine i mjenjanja teza po već poznatom receptu neprijatelja države Bosne i Hercegovine.

Na ovom skupu se Bošnjacima u  Švicarskoj obratio  i  v.d.predsjednik udruženja Krajišnika  u Sarajevu  g. Adnan Bajrić  te poznati    publicista i književnik g. Muhamed Mahmutović.

Nevladina i politički neutralna organizacija  “Glas Za Bosnu” je pozvala sve  probosanske  organizacije i političke stranke na suradnju u cilju jačanja nacionalne i patriotske svijesti   Bošnjaka i svih gradjana Bosne i Hercegovine koji vole svoju domovinu.


Glas Za Bosnu


Agenda

24. maj: Dan napada na Kozarac

26. maj: Godišnjica logora Trnopolje

27. maj: Prvi dan Ramazana

31. maj: Dan bijelih traka

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 488 gostiju i nema prijavljenih članova

nek se ne zaboravi.jpg

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.