Izdvajamo

Piše: Jasmin ef Glamočanin

Dana, 05. novembra 2017. godine, povodom završenih radova na pokrivanju mjesta na kojem se klanja dženaza namaz, džemat Mutnik – Stari Grad je u znak zahvalnosti svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se ovaj objekat napravi, organizirao ručak.

Zato koristimo ovu priliku da veliku zahvalnost iskažemo prije svega Bešić Enizu i Azemini, koji su sve radove na ovom objektu finansirali. Također, zahvalnost iskazujemo i Glavnom imamu, Amir ef. Mahiću na uistinu prelijepo idejnom projektu, ali i svim radnicima koji su radili da se ovaj projekat realizira.

 

Naime, imajući u vidu koliko će ova natkrivena musalla mnogo značiti, kako našem džematu tako i okolnim džematima, koji svojim rahmetlijama iz drugih džemata, na ovom mjestu klanjaju dženazu namaz, možemo onda kazati da je ovaj ručak samo jedan mali znak pažnje i zahvalnosti na osnovu svega onoga što ovaj objekat svima nama korisnog donosi.

 

Ono što treba istaći jeste, da od samog početka izgradnje, Eniz i Azemina, kao i njihova djeca, su nastojali da ovaj objekat bude što korisniji ljudima a samim tim i još ljepši i bolji. Tako da na osnovu slika može se zaključiti, da natkrivena musalla neće biti samo korisna prilikom klanjanja dženaza, već će biti korisna i za mnoga druga dešavanja, kao što su naprimjer iftari, zbog čega su ugrađene i sijalice.

 

Na kraju, pored simboličnog ručka, i zahvalnice koju je tom prilikom uručio predsjednik džematskog odbora Ismet Muminhodžić, upućujemo dovu Uzvišenom Allahu dž.š. da sve one koji su na bilo koji način doprinijeli izgradnji ove natkrivene musalle, obilno na oba svijeta nagradi, a posebice Bešić Eniza i Azeminu. Amin

Izvor: medzliskozarac.ba


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na web-stranici: 120 gostiju i nema prijavljenih članova

kozaracki izleti 03.jpg

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.