Izdvajamo

U petak, 13. oktobra 2017. godine u džematu Mutnik – Stari Grad otpočeti su radovi na natkrivanju mjesta gdje se klanja džennaza namaz. Ovaj veliki hajrat koji je trenutno u izgradnji odlučio je da sam finansira Eniz – Eno Bešić, a izvođač radova kojeg je on ugovorio je njegov bratić Esad – Eso Bešić.

Na pitanje, zbog čega se odlučio na ovo uistinu veliko i korisno djelo, naveo je nekoliko razloga. Naime, kazao je činjenicu da se pored dženaza koje se klanjaju rahmetlijama ovog džemata, često puta se zna desiti da se klanjaju dženaze i rahmetlijama iz okolnih džemata, posebice misleći na svoju rodbinu koja je pokopana u ” Bešića ” mezarije, a koje se nalazi u neposrednoj blizini ovog mjesta na kojem se pravi nastršnica. Iz tih razloga, a imajući u vidu da je u toku tih džennaza znala biti velika vrućina ili obilna kiša, snijegovi, odlučio se za ovo djelo.

 

Veličina nastršnice koja će se ako Bog da, uskoro i uraditi je 10 X 10 m2, sa dodatkom 4 X 3 m2 a koja će se nalaziti nad stolom na kojem se nalazi rahmetlija prilikom klanjanja džennaze.

  

Ovaj nijjet kojeg je donio Eno Bešić, svakako je podržala njegova porodica ali i džematski odbor džemata Mutnik – Stari Grad, koji mu se ovom prilikom u ime džemata zahvaljuje na ovom djelu, moleći Uzvišenog Allaha dž.š. da mu njegov nijjet ukabuli i da ga mnogostruko nagradi na oba svijeta.

Jasmin Glamoćanin/medzliskozarac.ba

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.