Izdvajamo

Bronzani Majdan se nalazi na magistralnom putu Banja Luka Sanski Most i udaljen je od Banja Luke ca. 30 km. Bronzani Majdan je jedino mjesto naseljeno sa Muslimanima na tom području.
Zbog tog geografskog polozaja je cilj u drugom svejtkom ratu ko i u ratu 1992. Muslimane sa tog podrucjua komplet raseliti.Trenutno zivi šest Muslimanskih familija pretežno starije osobe a prije 1992. godine Majdan je bio naseljen sa ca. 80 familija. U zadnje vrijeme su počeli pojedini Majdanci da prodaju svoja kućišta i imanja Srbima. Zbog takvih slučajeva imamo na Muslimanskim ognjištima i kućištima u centru Majdena šetanje i uzgajane svinja tako da to sprečava vraćanje Muslimana(Majdanaca) na svoja imanja.Zato draga Bracćo i Sestre molimo vas za vašu pomoć u izgradnji Džamije da bi posticali naš Muslimanski narod na povratak na svoja kućišta a i sprečili naseljavanje Srba koji i jest cilj da sprječi vraćanje nasi Majdanaca.

Majdanci su širom svjeta raseljeni ali ova akcija za izgradnju Džamije pokazuje da imaju veliku želju i zaintresovanost za povratak na svoja ognjišta što pikazuje nihov odziv u doniranju objekta. Da bi ovu akciju uspješno završili potrebna nam je pomoć i drugi džemata za koju se u napred zahvaljujemo.

Dzemat Bronzani Majdan

 


Agenda

24. maj: Dan napada na Kozarac

26. maj: Godišnjica logora Trnopolje

27. maj: Prvi dan Ramazana

31. maj: Dan bijelih traka

Ko je na portalu: 532 gostiju i nema prijavljenih članova

gljive.jpg

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011