Izdvajamo

Bronzani Majdan se nalazi na magistralnom putu Banja Luka Sanski Most i udaljen je od Banja Luke ca. 30 km. Bronzani Majdan je jedino mjesto naseljeno sa Muslimanima na tom području.
Zbog tog geografskog polozaja je cilj u drugom svejtkom ratu ko i u ratu 1992. Muslimane sa tog podrucjua komplet raseliti.Trenutno zivi šest Muslimanskih familija pretežno starije osobe a prije 1992. godine Majdan je bio naseljen sa ca. 80 familija. U zadnje vrijeme su počeli pojedini Majdanci da prodaju svoja kućišta i imanja Srbima. Zbog takvih slučajeva imamo na Muslimanskim ognjištima i kućištima u centru Majdena šetanje i uzgajane svinja tako da to sprečava vraćanje Muslimana(Majdanaca) na svoja imanja.Zato draga Bracćo i Sestre molimo vas za vašu pomoć u izgradnji Džamije da bi posticali naš Muslimanski narod na povratak na svoja kućišta a i sprečili naseljavanje Srba koji i jest cilj da sprječi vraćanje nasi Majdanaca.

Majdanci su širom svjeta raseljeni ali ova akcija za izgradnju Džamije pokazuje da imaju veliku želju i zaintresovanost za povratak na svoja ognjišta što pikazuje nihov odziv u doniranju objekta. Da bi ovu akciju uspješno završili potrebna nam je pomoć i drugi džemata za koju se u napred zahvaljujemo.

Dzemat Bronzani Majdan

 


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 102 gostiju i nema prijavljenih članova

paucina poslje kise.jpg

Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...