Izdvajamo

 U ime Allaha Milostivog Samilosnog!

Braćo i sestre!

Rastajući se sa ramazanom koji je bio ispunjen Allahovom milošću i našom predanošću Njemu ne možemo da ne osjetimo žal zbog rastanka sa ovim blagoslovljenim danima. Dočim, u svemu su Allahovi znakovi za razumom obdarene, pa i u ovome. Kako je ramazan bio i prošao tako i naš život koji je započeo nekada u prošlosti ide ka svome kraju. Kako je čovjek sretan zbog lijepih trenutaka koje je doživio u ramazanu i žalostan zbog toga što ih ostavlja iza sebe tako će svako od nas biti žalostan što je iza njega ostao svaki radosni trenutak kojeg je u svome životu imao kada ovaj prolazni svijet napusti.

Međutim, kako je kraj ramazana označen žalošću za njim tako su bajramski dani okićeni radošću zbog dijela koja smo uspjeli učiniti da bismo ovu radost dočekali. Na isti način i naše životne radosti mogu da budu samo na tren prekinute ukoliko smo vrijeme svoga života potrošili čineći ono što će nas nakon rastanka sa ovim svijetom u Vječnu radost, nesrazmjerno većom od ove bajramske, dovesti. Zbog toga Vas u ovim bajramskim danima podsjećam na sreću i zadovoljstvo koje tek slijedi zbog svega što učiniste u minulim danima dragoga ramazana.

Neka Vas sviju Uzvišeni Allah dž.š. nagradi radi svega što od dobra učiniste, neka Vam pogreške oprosti i zajedno nas u džennetskim ljepotama sa našim šehidima, dobrim precima, čestitim vjernicima i našim Resulullahom a.s. sjedini.
Uz dove za svaku radost i ljepotu ovoga i budućega svijeta želim Vam čestitati nastupajuće mubarek dane sa riječima

BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Glavni kozarački imam:
Amir ef. Mahić

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011