Izdvajamo

MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE KOZARAC

FOND SOLIDARNOSTIOBAVIJEST

S CILJEM PROŠIRENJA HUMANITARNOG DJELOVANJA FONDA SOLIDARNOSTI U NAREDNOM VREMENU MOĆI ĆEMO ZAJEDNIČKI POMOĆI NAŠIM PRIJATELJIMA I KOMŠIJAMA NA JEDAN POTPUNO NOV NAČIN.

NAIME, PORED DŽAMIJE U HRNIĆIMA OBEZBIJEDILI SMO ADEKVATAN PROSTOR ZA SKLADIŠTENJE SVIH VRSTA MATERIJALNIH DONACIJA KOJE ĆE SE NAKON PRIKUPLJANJA USTUPATI NAŠIM DŽEMATLIJAMA KOJE ZA NJIMA IMAJU POTREBU. POMENUTA AKTIVNOST ĆE SE REALIZIRATI NA NAČIN DA ĆEMO SVI IMATI MOGUĆNOST DA TOKOM ČITAVE GODINE DONIRAMO:
-ODJEĆU,
-OBUĆU,
-NAMIRNICE,
-KUĆNE POTREPŠTINE,
-NAMJEŠTAJ,
-BIJELU TEHNIKU, TE
-SVE DRUGE PROIZVODE KOJI MOGU KORISTITI DRUGIM LJUDIMA.NA PRETHODNI NAČIN ĆE SE OMOGUĆITI SVIMA ONIMA KOJI IMAJU ISPRAVNE I UREDNE STVARI KOJE VIŠE NE KORISTE I ZA KOJIMA NEMAJU POTREBU DA IH DONIRAJU U HUMANITARNI MAGACIN FONDA SOLIDARNOSTI. SVE PRIKUPLJENE DONACIJE ĆE BITI DOSTUPNE NAŠIM DŽEMATLIJAMA KOJI ZA NJIMA IMAJU POTREBU.

SVI ONI KOJI ŽELE DA DONIRAJU PREDVIĐENE POTREPŠTINE MOGU SE JAVITI:
MUJKANOVIĆ IZETU, BR. TELEFONA: 060-36-04-086
HRNIĆ AJDIN EF., BR. TELEFONA: 062-547-670
GLAMOČANIN JASMIN EF., BR. TELEFONA: 062-907-112


NAVEDENA LICA ĆE ORGANIZIRATI PREUZIMANJE VAŠE HUMANITARNE POMOĆI U DOGOVORENOM TERMINU.

SVI ONI KOJI BUDU IMALI POTREBU ZA DONACIJAMA KOJE ĆE BITI PRIKUPLJANE IMAT ĆE PRILIKU DA TO REALIZIRAJU U DANIMA I TERMINIMA KOJI ĆE NAKNADNO BITI ODREĐENI I O KOJIMA ĆE JAVNOST BITI INFORMIRANA NA VRIJEME.

MOLIMO ALLAHA DA NAS POMOGNE U OVOM HAJIRLI DJELU, SVE ONE KOJI BUDU PODRŽAVALI OVAJ PROJEKAT DA IH OBILATO NA OBA SVIJETA NAGRADI, A DA ONIMA KOJI IMAJU POTREBU ZA NAŠOM POMOĆI OVAJ HUMANITARNI RAD POMOGNE U ŽIVOTNIM OKOLNOSTIMA.


Agenda

24. maj: Dan napada na Kozarac

26. maj: Godišnjica logora Trnopolje

27. maj: Prvi dan Ramazana

31. maj: Dan bijelih traka

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 460 gostiju i nema prijavljenih članova

Carsija nocu.jpg

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović