Izdvajamo

Poštovane i cijenjene džematlije, sugrađani, dragi Kozarčani;

Mahsuz vas selamimo i nadamo se vašem dobrom zdravlju i veselju. Upravo je zdravlje naša tema. Jer zdravlja i veselja u kući Sadmire Hadžić nema.

Sadmira Hadžić je naša džematlija. Rođena je 14.10.1979.g. u Prijedoru. Supruga je našeg Senada Hadžića - Sende i majka dvoje prekrasne djece - Vasifa i Medine. Pretprošlog ramazana smo ovoj porodici sređivali kuću, sjećate se?

Na žalost, u ovoj porodici se riješio jedan problem, a drugi i puno gori tek je nastao. Kao što vidite u prilogu slika, naša Sadmira se jako razboljela. Ovo je samo dio dokumentacije koju možete vidjeti. Vjerujte, ima je punu kutiju. Ja ću ukratko pokušati objasniti od čega boluje naša Sadmira. Kao što možete vidjeti u dokumentaciji, Sadmiri se stanje njene kičme drastično pogoršalo. Kičmeni pršljenovi (od 5. do 8.) koji se nalaze u vratu, su u jako lošem stanju (fazi raspada). Zbog toga i Sadmira nosi okovratnik, jer više nije sposobna da sama drži sopstvenu glavu. Trpi tolike bolove da joj moraju davati morfij. Ljekari kažu da joj je kičma u stanju starice od 70 godina koja boluje osteoporozu. Sadmira se već liječila u Prijedoru i Banja Luci. Međutim, za konkretnije pomake su potrebna novčana sredstva. Njen suprug ne radi. Za osnovne životne potrebe snalazi se kako zna i umije.

Da vam ne duljim, jer ova priča oduzima dah. Džemat Kalata i Fond solidarnosti Medžlisa IZ Kozarac su odlučili da pomognu Sadmiri i da pokrenu akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje ove naše sugrađanke. Liječenje ove bolesti je teško i mukotrpno, posebno zbog toga što jedan od tih pršljenova Sadmiri s unutarnje strane pritišće grlo i prijeti naprsnuću.

Stoga molimo sve naše džematlije, sve naše sugrađane, sve ljude dobre volje da se odazovu ovoj akciji. Zdrav čovjek ima hiljadu želja. Bolestan samo jednu - da ozdravi.

Sve eventualne uplate za liječenje naše Sadmire možete uplatiti kod Abdul-Aziza ef. Nuspahića, imama u džematu Kalata ili na račun Fonda solidarnosti:

- 562 007 805 822 0735

NLB Banka

Fond solidarnosti Medžlisa Islamske zajednice Kozarac

Sa OBAVEZNOM NAZNAKOM: Za Sadmiru Hadžić.

Za sve one koji bi željeli da svoje uplate izvrše iz inostranstva, instrukcije za uplatu se nalaze na jednoj od ovih objavljenih slika, sa jednom napomenom da OBAVEZNA SVRHA UPLATE bude: Za Sadmiru Hadžić.

"Ko učini dobro djelo, Allah mu podari deset takvih djela..." Kur'an

Pomozimo, da bi nama Uzvišeni Allah pomogao i prosvjetlio nam duše na Sudnjem danu.

Uz želje da nam svima Uzvišeni ukaže Svoju milost i podari nam ono što je najvrijednije, zdravlje, mahsuz vas selamim.

Abdul-Aziz ef. Nuspahić

 


 

 


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 123 gostiju i nema prijavljenih članova

jabuke su slatke.jpg

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic