Izdvajamo

Piše: Elvir Softic Nastavnik Likovnog

Ovo je prica o fudbaleru kojeg je znao cijeli Kozarac,a koji je svojom fubalskom vjstinom i nevjerovatnom brzinom na lijevom krilu FK Bratstvo , godinma plijenio simpatije kozarackih navijaca.Da je igrao u nekom vecem klubu ,ko zna gdje bi mu bio kraj., ali on nije zelio ni po koju cijenu napustiti svoju carsiju.
Bio je veoma omiljen.Tesko je podnosio nepravdu. Tako jednom ,dobivsi neopravdano crveni karton , istrgnuo ga je iz ruke sudcu i pred svima ga pocijpao. Publika ,koja ga izuzetno voljela , podrzala ga je freneticnim apluzom.
--ON je bio dijete nase DERE , gdje je i dobio svoj POPULARNI NADIMAK -BANDA i gdje se i ne znajuci u svakodnvnoj djecijoj igri ostrio za buduceg fudbalera ,Bratsvo iz nase carsije.

Tu je poceo vrlo rano igrati i odmah zbog svoje
velike vjestine i izuzetnog zlaganja postao popularan , a u tome je i njegov nadimak imao veliku ulogu.
Mislim da je to bila najuspjesnija i najpopularnija generacija F K BRATSTVO KOZARAC.
- Ja smo se i on u nasem carsijskom zivotu nasli dva puta u dva vazna zivotna dogadzaja.
Odlazili smo cesto na MRAKOVICU u hotel, gdje je jedne veceri on upoznao jednu veoma dragu djevojku,... ljubav svoga zivota , a zvala se jednostavno BIBA. ,koju je ubrzo i ozenio i sretno zivio s njom sa svoja dva sina sve do nesretnog rata 92'..
-- Drugi put smo se nasli u stranci SDA gdje je bio vrlo otvoren ,..nije imao dlake na jeziku i tu smo se veoma dobro slagali..
Gdje god se angaziro bio je veoma energican ,.. nije se nimalo stedio i zato je bio izuzetno omiljen.

Danas njegova zena sa dva sina zivi u Holandiji i siguran sam da su ponosni na svoga BANDU. Necu da ga zovem njegovim imenom jer samo je u nasoj carsiji bio jedan BANDA i to ce ostati u narodu dugo ,dugo
da zivi, jer sto narod pamti ostaje dugo da ZIVI.
Vjerujem da ce u nekoj buducnosti bar jedna ulica u nasem mjestu nositi njegovo ime
HUSEIN HANKIC -B A N D A.


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 163 gostiju i nema prijavljenih članova

ruza.jpg

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?