Izdvajamo

Švajcarska firma za proizvodnju metalnih sklopova “SB Laser” namjerava otvariti svoj pogon u Hrnićima kod Trnopolja, u opštini Prijedor.

Direktor firme “SB Laser” Edhem Bešić, koji je odlučio da investira u rodni grad, izjavio je da u prvom planu namjerava da zaposli osam radnika. S obzirom da firma već ima potpisane predugovore sa određenim kompanijama, plan je da posao dobije ukupno oko 30 radnika.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosiće oko dva miliona franaka (oko 3,2 miliona KM).

„Već smo kontaktirali rukovodstvo Mašinske škole u Prijedoru koji su nam dostavili spisak od osam učenika koji trenutno imaju najbolji uspjeh, a u planu nam je i da ova škola izvrši obuku za varioce”, izjavio je Bešić.

On je dodao da su već izabrana dva učenika koja žele odvesti u Švajcarsku da se upoznaju sa procesom rada i o tome šta zahtijevaju njihovi kupci.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i Bešić danas su potpisali ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije dijela javnog puta i izgradnje trafostanice za potrebe rada proizvodne hale koja će biti izgrađena. Vrijednost ovog projekta je oko 90.000 KM, Grad Prijedor finansira 40 odsto od ovog iznosa, a “SB Laser” ostatak od 60 odsto.

Đaković je izrazio želju da Bešićev poslovni plan teče uspješno, te da se na poslovima koje nudi ova firma zaposli što više kvalifikovane mlade radne snage.

„Ovo preduzeće je već obezbijedilo 8,5 hektara zemlje, a mi ćemo, kako smo se i obavezali, ovim ugovorom obezbijediti kvalitetnu infrastrukturu, električnu energiju i prilazni put gdje će se dalje razvijati poslovni aranžman ovog preduzeća“, rekao je Đaković.

 

biznisinfo.ba


https://www.youtube.com/watch?v=-KwqvaJmA2c

Naznaka "Za Adnana Kenjara"
Fond solidarnosti -
Marsala Tita bb, 79202,
Kozarac, Prijedor, BiH
IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22

reis u kozarcu (2013.).jpg

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011