Izdvajamo

BANJALUKA - Izgradnja primarnog dijela vodovodnog sistema "Crno vrelo", koji će obezbijediti uredno vodosnabdijevanje za oko 30.000 stanovnika na području opština Banjaluka i Prijedor, počinje narednih dana.

Naime, danas je u Banjaluci potpisan ugovor o izgradnji između predstavnika Centra za razvoj i unapređenje sela Banjaluka i preduzeća "Hidrokop" koje će izvoditi radove.

Potpisivanju ugovora, koji izvođača radova obavezuje da posao završi do kraja 2012. godine, prisustvovali su i čelni ljudi grada na Vrbasu, koji nisu krili zadovoljstvo.

Kako je kazao Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke, potpisan je ugovor za zajednički dio projekta sa opštinom Prijedor, čime će se riješiti problem vodosnabdijevanja sjeverozapadnog dijela Banjaluke i jugozapadnog dijela Prijedora."Ovo je međuopštinski projekat i oko 30.000 stanovnika na teritorji obje opštine će biti snabdjeveno kvalitetnom vodom i trebalo bi da bude završen krajem iduće godine", rekao je Davidović i istakao da se projekat sastoji iz tri dijela.

On je dodao da će na području Banjaluke iz ovog sistema biti snabdijevana naselja Melina, Pervan, Stari Bronzani majdan, Obrovac, Slavićka, Radosavska, Borkovići, Piskavica, Donja Piskavica i Bistrica.

Banjaluka u finansiranju učestvuje sa 60 odsto, a Prijedor sa 40 odsto

Kazao je da će na području Prijedora iz ovog sistema vodom biti snabdijevana naselja Jelićka, Gradina, Marićka, Nišević, Omarska, Srednja i Gornja Lamovita, Kevljani, Petrov Gaj i Kamičani.

"Procijenjena vrijednost ulaganja je 12.122.596 KM, od čega će u objekte biti uloženo 10.092.000 KM, a ostalo u troškove dokumentacije", rekao je Davidović i dodao da Banjaluka u finansiranju učestvuje sa 60 odsto, a Prijedor sa 40 odsto.

On je naveo da će paralelno sa ovim izgraditi i sekundarni dio mreže, kako bi stanovništvo bilo priključeno na mrežu.

Još je dodao da su prioriteti grada takođe i projekat "Gašića vrelo", koji obuhvata kanjon Vrbasa i dio platoa Manjače, te projekat "Banjica", sa opštinom Ribnik.

Slobodan Gavranović, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, istakao je da potpisom ovog ugovora počinje izuzetno značajan projekat za građane Banjaluke i Prijedora, jer je vodosnabdijevanje prioritet ovih gradova.

 


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?