Izdvajamo

 

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u Italiji život je izgubilo troje članova familije Kahrimanović Sefika iz Ćele.

U blizini Breše se dogodila ova teška saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubile tri osobe a doktori u obližnjoj bolnici se bore za život dvogodišnjeg djeteta.

Prema ovoj informaciji auto švicarskih registarskih tablica je na zapadnom izlazu iz Breše A4 udario u "toranj" a zatim sletio niz liticu oko 10 metara.

U ovoj nesreci zivot su izgubili Senka, supruga Šefika Kahrimanovića, njegova snaha Nizama i osmogodišnja unuka Aida dok se doktori bore za život dvogodišnjeg unučeta. Prema informacijama kojima raspolažemo Šefik i njegov sin Ermin su u teškoj situaciji ali prema izvještaju talijanske štampe van su životne opasnosti.


Ovih dana je ova familija bila u Ćeli i vidjeli smo ih kako uređuju oko kuća a nakon što su se pozdravili sa komšijama oko 23,00 su iz Ćele krenuli za Švicarsku gdje žive i rade. Komšije sa kojima smo danas razgovarali nemogu nikako prihvatiti činjenicu da se desila ova teška tragedija.

 

Cela.ba


Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović