Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad 08.05.2023. godine lišili su slobode lice M.M. iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Tjelesna povreda“ na štetu lica N.T. iz Novog Grada.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni nakon svađe sa oštećenim u jednom ugostiteljskom objektu u Donjim Agićima opština Novi Grad, istom nanio tjelesne povrede, a potom uputio obiljne prijetnje po život.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda u Novom Gradu izvršen je pretres stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni. Pretresom je pronađena i oduzeta vojna puška M48, 74 metka različitog kalibra i vatreno oružje ručne izrade tzv.“kubura“. Posjedovanjem vatrenog oružja i municije osumnjičeni je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv M.M. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Tjelesna povreda“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).