Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad 08.05.2023. godine lišili su slobode lice M.M. iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Tjelesna povreda“ na štetu lica N.T. iz Novog Grada.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni nakon svađe sa oštećenim u jednom ugostiteljskom objektu u Donjim Agićima opština Novi Grad, istom nanio tjelesne povrede, a potom uputio obiljne prijetnje po život.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda u Novom Gradu izvršen je pretres stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni. Pretresom je pronađena i oduzeta vojna puška M48, 74 metka različitog kalibra i vatreno oružje ručne izrade tzv.“kubura“. Posjedovanjem vatrenog oružja i municije osumnjičeni je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv M.M. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Tjelesna povreda“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.