Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 05. do 07. maja realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 715 učesnika u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 76 učesnika, od kojih 52 po akcentu akcije.

Iz saobraćaja je isključeno 50 vozača, od kojih 49 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu i 1 jedan vozač zbog odbijanja da se podvrgne kontroli prisustva opojnih droga u organizmu.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je 8 vozača, a zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola lišenjem slobode zadržana su i dva pješaka.

U toku akcije iz saobraćaja je isključen jedan vozač zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a isključena su i tri vozila zbog isteka registracije duže od 30 dana.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).