Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 05. do 07. maja realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 715 učesnika u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 76 učesnika, od kojih 52 po akcentu akcije.

Iz saobraćaja je isključeno 50 vozača, od kojih 49 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu i 1 jedan vozač zbog odbijanja da se podvrgne kontroli prisustva opojnih droga u organizmu.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je 8 vozača, a zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola lišenjem slobode zadržana su i dva pješaka.

U toku akcije iz saobraćaja je isključen jedan vozač zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a isključena su i tri vozila zbog isteka registracije duže od 30 dana.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić