Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 07.04.2023. godine realizujući aktivnosti redukcije ulične prodaje narkotičkih sredstava, od dva lica iz Prijedora oduzeli su zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 23,5 grama. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ slobode je lišen B.V. iz Oštre Luke.

Neposredno prije lišenja slobode, osumnjičeni B.V. koji je zatečen u parkiranom vozilu u mjestu Oštra Luka, po uočavanju policijskih službenika, u rijeku Sanu odbacio je pakovanje zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Ulaskom policijskog službenika u rijeku u cilju obezbjeđenja materijalnog dokaza, na udaljenosti oko 50 metara nizvodno predmet je pronađen čime je spriječeno uništavanje materijalnog dokaza.

U toku je rad na kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv B.V. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...