Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 07. do 09. aprila realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. U periodu od 06. do 09 aprila realizovana je kontrola učesnika u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema u vozilu „presretač“.

Tokom akcije kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola kontrolisana su 572 učesnika. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 47 učesnika, od čega 36 po akcentu akcije.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 36 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je pet vozača.

Jedan vozač sankcionisan je zbog odbijanja da se podvrgne kontroli prisustva opojnih droga u organizmu.

Tokom trajanja kontrole prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila evidentirano je 78 prekršaja. Najveća brzina kretanja vozila evidentirana radarskim sistemom u vozilu „presretač“ zabilježena je na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka u mjestu Srednja Lamovita, na dionici puta gdje je dozvoljena brzina kretanja 80 km/h. Vozilo se kretalo brzinom od 152 km/h.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...