Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor realizujući lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, tokom prethodnog vikenda od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su tri vozila.

Vozilo marke „Opel“ oduzeto je od lica V.A. iz Novog Grada nakon što je kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da V.A. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 9.600,00 KM.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od D.S. iz Novog Grada oduzeto je vozilo marke „Fiat“, a provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da D.S. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 1.500,00 KM.

Od višestrukog povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja R.B. iz Novog Grada oduzeto je vozilo „Opel“. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da R.B. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 4.000,00 KM.

Protiv navedenih lica nadležnom sudu slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.