Izdvajamo

 

U protekla 24 časa Policijskoj upravi Prijedor prijavljena su tri krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 26.12.2022. godine lišili su slobode lice D.J. iz Prijedora nakon što je oko 14,50 časova prijavljeno da je ispred ispred ugostiteljskog objekta u ulici Miloša Obrenovića u Prijedoru došlo do fizičkog sukoba između dva lica i da je jedno lice povrijeđeno. Postupajući po prijavi utvrđeno je da je osumnjičeni D.J. počinio krivično djelo „Teška tjelesna povreda“ na štetu lica S.M. iz Prijedora.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

PU Prijedor

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ