Izdvajamo

 

U sudaru “Mercedesa” i “Renoa”, koji se dogodio danas oko 15:20 časova na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka, u naselju Kalate, povrijeđeni su; R. R. vozač “Mercedesa” i suvozač S.R., te R.M. koji je bio za volanom “Renoa” i suvozač S.B. Svi povrijeđeni su iz Prijedora. Svi povrijeđeni su kolima hitne pomoći prevezeni u u Bolnicu “Dr Mladen Stojanović” gdje će biti utvrđen stepen njegovih povreda.

Uviđaj o nesreći u kojoj je pričinjena znatna materijalna šteta na oba vozila obavili su policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

infoprijedor

 

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.