Izdvajamo

 

Policijski službenici Polcicijske uprave Prijedor 30.11.2022. godine u jutarnjim časovima obavljajući redovnu patrolnu djelatnost uočili su da je u ulici M.M.Tepića u Prijedoru izvršeno krivično djelo „Teška krađa“ nad objektom trgovačke radnje.

U neposrednoj blizini lica mjesta zatečeno je i lišeno slobode lice kod kojeg su pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, a kriminalističkom obradom utvrđeno je da se radi o A.K. iz Prijedora koji je neposredno prije lišenja slobode u ulici M.M.Tepića nasilno iz objekta otuđio veću količinu cigareta, sokova i drugih prehrambenih proizvoda.

O navedenom je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će po kompletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Teška krađa“.

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.