Izdvajamo

 

U prijedorskom naselju Orlovača završeno je asfaltiranje 13 ulica, dužine 2.100 metara, a vrijednost radova je 330.000 KM.

Riječ je o nastavku projekta asfaltiranja i rekonstrukcije saobraćajnica na području grada, koji je Gradska uprava započela u septembru ove godine.
Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Orlovača Ranko Jakovljević izjavio je novinarima da je posljednjih godina asfaltiorano mnogo ulica u ovom naselju.
" Bilo bi dobro da nam `Vode Srpske` riješe odvodnju, kako ne bismo imali problema sa poplavama i ovo će biti najuređenije naselje u našem gradu", rekao je Jakovljević.
Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove u Gradskoj upravi Dragoslav Kabić najavio je nastavak radova koliko bude trajala građevinska sezona.
"Sa izvođačem radova dogovorićemo kojom dinamikom ćemo dalje raditi", rekao je Kabić,
Direktor preduzeća "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac je da je danas završena faza radova koja je implementirana na osnovu okvirnog sporazuma kojeg je izvođač radova potpisao sa Gradskom upravom Prijedor.
"Nakon tog potpisali smo prvi pojedinačni ugovor vrijednosti 1.244.000 KM sa PDV-om. Taj ugovor uključuje 31 lokaciju na teritoriji grada, u ovom naselju je asfaltirano 13 ulica. Po tom ugovoru ostaju nam da se završe dvije lokacije u Omarskoj i Lamovitoj", rekao je Crnogorac.

prijedorgrad.org

Prof.dr. Lavić: RS jeste nastala na genocidu, sigurno nije nastala seobom “ptica selica”.