Izdvajamo

 

Predsjednik Skupštine grada Prijedor Mirsad Duratović i načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović uručili su danas informatičku opremu za Osnovnu školu “Dositej Obradović”, Područno odjeljenje Rizvanovići.

U sklopu posjete predstavnici Grada obišli su i novoizgrađeni sportski teren i dječije igralište u dvorištu ove škole.

– Cilj ove donacije je unapređenje nastave u oblasti informatike odnosno stvaranje uslova za kvalitetniju nastavu iz predmeta “Digitalni svijet” kod učenika drugog i trećeg razreda u ovoj školi.Grad Prijedor je osim ovom Područnom odjeljenju u Rizvanovićima, Osnovnoj školi “Dositej Obradović” obezbijedio i sredstva za rekonstrukciju na krovu u Područnom odjeljenju u Rasavcima I nabavku alata za uređenje dvorišta u centralnoj školi i područnim odjeljenjima – rekla je Kasalovićeva.

Grad Prijedor pomaže učenicima i nastavnicima u obezbjeđivanju uslova za kvalitetan obrazovni program na čitavom području našeg grada.

– Grad je uz pomoć Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Vijeća ministara BiH ove godine asfaltirao mali sportski teren uz školu a zatim vlastitim sredstvima uradio i dječije igralište pored škole. Nećemo stati na tome. Plan je da uradimo i ogradu oko škole radi bezbjednosti samih učenika, sredstva smo obezbijedili i u toku je postupak javne nabavke i očekujemo realizaciju u veoma brzom vremenskom roku – izjavio je predsjednik Duratović.

Grad Prijedor je u budžetu za 2022.godinu za poboljšanje uslova u školama, pomoći učenicima i studentima te druge namjene u obrazovanju izdvojio 1.430.000 KM.

prijedorgrad.org

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.