Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 09.10.2022. godine oko 10,20 časova prijavljeno je da je u mjestu Koprivna opština Oštra Luka, lice Z.V. iz Oštre Luke tokom lova zadobilo prostrelnu ranu u predjelu noge, koja je nastala samoopaljenjem lovačke puške.

Postupajući po prijavi na licu mjesta izvršen je uviđaj kojim je uvrđeno da je do ranjavanja lica došlo saomoopaljenjem lovačke puške vlasništvo lica D.L. iz Prijedora koju je isti i koristio za lov, čime je počinjeno krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor kojem će nakon kompletiranja predmeta protiv D.L. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).