Izdvajamo

 

Iz Elektrodistribucije Prijedor nam je potvrđeno da će ovog četvrtka, 6. oktobra 2022. godine, bez električne energije biti jedan dio potrošača na području koje pokrivaju.

U vremenskom periodu od 10:00 do 13:00 časova povremeno će bez struje biti dio Prijedora i to:
-od 10:00 do 12:00 časova – dio Kozaruše, Žerići, Saleši, Starački dom
-od 12:00 do 13:00 časova – dio Kozaruše, Sušići, Suhi brod

Do prekida u snabdijevanju električnom energijom će doći zbog planiranih radova koje izvodi Elektrodistribucija Prijedor.

Ukoliko živite u navedenom području budite spremni za nestanak električne energije.

prijedordanas.com

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.