Izdvajamo

 

Na području grada Prijedora i Kozarske Dubice tokom proteklog vikenda realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom trajanja akcije ukupno su kontrolisana 442 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisan je 81 učesnik.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen 61 vozač, a lišenjem slobode zadržano je osam vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni