Izdvajamo

 

"Ljudima se u zamjenu za glas na izborima nude novac, ogrjev, namirnice i druge stvari i čini se kako je u tome režim jako uporan i izdašan. To pokazuje kolika je panika režima Milorada Dodika", dodaje on.

Jusuf Arifagić, kandidat za predsjednika/potpredsjednika RS ispred koalicije “Za državu BiH” poručio je da su do članova Koalicije Država zadnjih nekoliko dana sa raznih strana došle informacije o masovnoj kupovini glasova bošnjačkih povratnika od strane režima u entitetu RS.

"To nas ne začuđuje jer je takvih pokušaja bilo i ranije, ali informacije sa terena govore da ta kampanja nikad nije bila agresivnija. Ljudima se u zamjenu za glas na izborima nude novac, ogrjev, namirnice i druge stvari i čini se kako je u tome režim jako uporan i izdašan. To pokazuje kolika je panika režima Milorada Dodika jer su u jako vrijedni glasovi onih koje javno dehumanizira i za koje nacistički tvrdi kako sa njima suživot nije moguć.

Sredstva i napor koji se ulažu u kupovinu glasova povratnika su najbolji dokaz koliko su oni bitni i koliko je važno oduprijeti se toj kampanji. Svako ko se ne odupre mora biti svjestan da je ono što dobije od proruskog i antibosanskog Dodikovog režima tačno ono za šta je prodao svoju opstojnost i svoju budućnost.

"Svjestan sam da su mnogi povratnici razočarani djelovanjem svojih dosadašnjih predstavnika, ali to ne smije biti razlog za prodaju svoje budućnosti i svog opstanka onima koji bi najradije da nas nema. Trenutak je za veću odgovornost nego ikad, imamo šansu i ne smijemo je prokockati", rekao je Jusuf Arifagić.

Koalicija Država! poziva svoje članove i sve građane da sva saznanja o kriminalnim aktivnostima prijave CIK-u i nadležnom MUP-u.

slobodna-bosna.ba

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...