Izdvajamo

 

"Ljudima se u zamjenu za glas na izborima nude novac, ogrjev, namirnice i druge stvari i čini se kako je u tome režim jako uporan i izdašan. To pokazuje kolika je panika režima Milorada Dodika", dodaje on.

Jusuf Arifagić, kandidat za predsjednika/potpredsjednika RS ispred koalicije “Za državu BiH” poručio je da su do članova Koalicije Država zadnjih nekoliko dana sa raznih strana došle informacije o masovnoj kupovini glasova bošnjačkih povratnika od strane režima u entitetu RS.

"To nas ne začuđuje jer je takvih pokušaja bilo i ranije, ali informacije sa terena govore da ta kampanja nikad nije bila agresivnija. Ljudima se u zamjenu za glas na izborima nude novac, ogrjev, namirnice i druge stvari i čini se kako je u tome režim jako uporan i izdašan. To pokazuje kolika je panika režima Milorada Dodika jer su u jako vrijedni glasovi onih koje javno dehumanizira i za koje nacistički tvrdi kako sa njima suživot nije moguć.

Sredstva i napor koji se ulažu u kupovinu glasova povratnika su najbolji dokaz koliko su oni bitni i koliko je važno oduprijeti se toj kampanji. Svako ko se ne odupre mora biti svjestan da je ono što dobije od proruskog i antibosanskog Dodikovog režima tačno ono za šta je prodao svoju opstojnost i svoju budućnost.

"Svjestan sam da su mnogi povratnici razočarani djelovanjem svojih dosadašnjih predstavnika, ali to ne smije biti razlog za prodaju svoje budućnosti i svog opstanka onima koji bi najradije da nas nema. Trenutak je za veću odgovornost nego ikad, imamo šansu i ne smijemo je prokockati", rekao je Jusuf Arifagić.

Koalicija Država! poziva svoje članove i sve građane da sva saznanja o kriminalnim aktivnostima prijave CIK-u i nadležnom MUP-u.

slobodna-bosna.ba

Zbogom, Kozaro
Postrojena stoji četa,
A sa strane narod stao;
Ljuta zima osvojila,
Dubok snijeg svuda pao.

Opširnije...