Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor je u periodu od 13. juna do 31. avgusta 2022. godine realizovala je aktivnosti pojačane kontrole prekršaja prilikom učestvovanja u saobraćaju motocikla, lakih motocikla, mopeda, tricikla, četvorocikla, biciklista i pješaka, u cilju podizanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 746 vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla, od kojih je po akcentu akcije sankcionisano 360. Sankcionisano je i 148 pješaka i 136 biciklista. Čak 258 učesnika u saobraćaju počinilo je prekršaj nekorištenja zaštitne kacige.

Zbog neregistrovanog motocikla/mopeda iz saobraćaja je isključeno 18 vozila, a od ukupno 58 vozača isključenih iz saobraćaja, 15 vozača je sankcionisano zbog upravljanja motociklom, lakim motociklom ili mopedom pod dejstvom alkohola, 12 zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije „A“ i podkategorije „A1“, 19 vozača mopeda zbog neposjedovanja potvrde o poznavanju saobraćajnih propisa o bezbjednosti saobraćaja i 12 zbog upravljanja motociklom prije sticanja prava na upravljanje.

Zvog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 8 biciklista i tri pješaka, a od višestrukog povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzet je motocikl.

U navedenom periodu pojačane kontrole policijski službenici Policijske uprave Prijedor sankcionisali su još 48 učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili predmet akcije.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju nose zaštitnu opremu.

PU Prijedor

"A onda, kad im to nije uspjelo počeli su pričati sve glasnije i glasnije da Bosne nema. Pa koga ste onda pokušali osvojiti??" Josip Pejaković