Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Kozarac Policijske uprave Prijedor realizujući aktivnosti kontrole držanja i izvođenja opasnih životinja na javnim mjestima i sankcionisanja u slučajevima nepostupanja po zakonskim propisima, tokom prethodnog vikenda u Trnopolju i Kamičanima evidentirali su dva prekršaja iz člana 30. Zakona o javnom redu i miru. Prekršajno su sankcionisani vlasnici pasa zbog držanja opasnih životinja bez nadzora i zaštitnih sredstava.

Članom 30. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske propisano je da će se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM kazniti lice koje bez nadzora i zaštitnih sredstava drži ili vodi opasne životinje koje drugog mogu da prestraše ili povrijede, ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje.

Tokom ove godine na području Policijske uprave Prijedor evidentirano je 13 prekršaja iz ove oblasti.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vlasnike kućnih ljubimaca i opasnih životinja da poštuju propise koji regulišu način držanja kućnih ljubimaca i opasnih životinja, i da prilikom izvođenja kućnih ljubimaca na javna mjesta vode računa da ne bi došlo do ugrožavanja građana od strane životinja.

PU Prijedor/Foto:ilustracija

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)