Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 20.08.2022. godine od lica R.M. iz Prijedora privremeno su oduzeli vozilo marke „Ford“ nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i pod dejstvom alkohola, te da vozilo nije registrovano.

Provjerom kroz Registar novačnih kazni utvrđeno je da je R.M. višestruki povratnik u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 16.450,00 KM.

Protiv R.M. nadležnom sudu slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).