Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 12. do 14. avgusta u okviru kampanje „#101 život“ realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom trajanja akcije ukupno su kontrolisana 592 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 103 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 66 vozača, a lišenjem slobode zadržano je sedam vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg.

Podsjećamo da je u toku preventivna kampanja „“#101 život“ koja se sprovodi sa ciljem promocije saobraćajnih pravila i potrebe poštovanja istih kako bi se uticalo na smanjenje broja smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

 

Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...