Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 02.08.2022. godine oko 23,15 časova lišili su slobode lice N.L. iz Prijedora zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ''Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti''.

Osumnjičeno lice se tereti da je ispred ugostiteljskog objekta u Donjim Orlovcima u Prijedoru odbilo da postupi po naređenju policijskog službenika, a potom fizički nasrnulo na policijskog službenika nanijevši mu lakše tjelesne povrede i oštetivši službenu uniformu. Prilikom lišenja slobode N.L. je pružalo otpor.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N.L. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo ''Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti''.

 

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.