Izdvajamo

 


Policijski službenici Policijske uprave Prijedor učestvuju u realizaciji preventivne kampanje „Lako je brzinu smanjiti“ koja se u organizaciji Auto moto saveza Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske sprovodi u periodu od 20. juna do 30. septembra.

Cilj kampanje je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj kroz smanjenje prekršaja počinjenih usljed nepoštovanja propisane brzine kretanja vozila.

Tim povodom policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica i predstavnici Auto moto društva danas su vršili kontrolu mjerenja brzine kretanja vozila i zaustavljanje vozila, bez obzira da li su prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja na tom putnom pravcu.

Vozačima je dijeljen i promotivni letak sa nazivom kampanje „Lako je brzinu smanjiti“, a svim vozačima upućen je apel na poštovanje pravila i propisa učestvovanja u saobraćaju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja vozila, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić