Izdvajamo

 

Na području Prijedora, Kozarske Dubice i Omarske u periodu od 16. do 19. juna realizovanen su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 369 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 63 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 38 vozača, od kojih je sedam zadržano lišenjem slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

PU Prijedor

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....