Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor dana 07.06.2022. godine oko 12,35 časova prijavljeno je da se u Kozarskoj Dubici u ulici Kralja Milutina dogodila saobraćajna nezgoda kom prilikom je povrijeđeno jedno lice.

Nakon obavještavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na licu mjesta izvršen je uviđaj kom prilikom je utvrđeno da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovalo lice V.Š. iz Kozarske Dubice upravljajući vozilom marke „Dacia Sandero“ i biciklista S.M. iz Kozarske Dubice. Biciklista je zadobio teške tjelesne povrede zbog kojih je prevezen na Univerzitetsko-klinički centar u Banja Luci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise jer odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinosimo svojoj bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika.

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ