Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda realizovali su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 526 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 90 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen 71 vozač, a šest vozača zadržano je lišenjem slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg. Lišenjem slobode zadržan je i jedan vozač kod kojeg je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu i jedan pješak zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola.

Tokom trajanja akcije od višestrukog počinioca prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja N.P. iz Prijedora oduzet je moped marke „Aprilia“ nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da pod dejstvom alkohola upravlja neregistrovanim mopedom. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da N.P. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 13.100,00 KM.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

 

PU Prijedor

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak