Izdvajamo

 

U Industrijskoj zoni „ Celpak“u Prijedoru izvršena je ugradnja donjeg nosivog sloja asfalta saobraćajnice „C-106“ što je projekat Grada Prijedora čija je vrijednost 843 998,52 KM. Projekat finansira Vlada Republike Srpske.

Shodno vremenskim prilikama, očekuje se ugradnja gornjeg, habajućeg, sloja asfalta i postavljanje horizontalne signalizacije i konačan završetakr radova na ovoj saobraćajnici.

Riječ je o saobraćajnici dužine 310 metara i širine 8 metara sa dva trotoara i pratećom infrastrukturom (fekalna kanalizacija, oborinska kanalizacija, hidrantska mreža, rasvjeta, i srednjenaponski vod).

Saobraćajnica prolazi kraj, uglavnom, stranih preduzeća koja zapošljavaju oko dvije stotine radnika u ovoj industrijskoj zoni. NJena izgradnja puno će značiti svima njima jer se radi o uređenju kanalizacije i pristupnih puteva do svake od njih i time će trajno biti riješeni problemi ovih investitora

Konačna realizacija ovog projekta značiće mnogo preduzetnicima , ali i radnicima koji ovom saobraćajnicom dolaze na posao.

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...