Izdvajamo

 

Dragi Bosanci i Hercegovci,

Zbog informacija koje kruže socijalnim mrežama o glasanju na nekim drugim mjestima, osim u Ambasadama BiH ili Generalnim konzulatima, kontaktirali smo Centralnu izbornu komisiju BiH.

Važno je napomenuti da nije moguće organizovati glasanje na nekom drugom mjestu, osim u Ambasadama BiH ili Generalnim konzulatima.

Molimo Vas da pomognete da se netačne informacije prestanu širiti.

U nastavku možete pročitati zvaničan odgovor od Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

S poštovanjem,

BH UK Network

Postovani.
U skladu sa Pravilnikom o upisu biraca iz inostranstva , I odlukom o Diplomatsko-konzulamim predstavnistvima BiH u kojima se planira organizovati glasanje na predstojecim lzborima u BiH. Osim u Ambasadama BiH ili Generalnim konzulatima koji su predvidjeni da se u njima organizuje glasanje u inostranstvu, nije moguce organizovati glasanje na nekom drugom mjestu. Minimalan broj prijavljenih biraca za glasanje u DKP-u je 50.
Za dokaz adrese boravka u inostranstvu moze posluziti neki dokument izdat kod nadlezih organa te drzave u kojem su navedeni licni podaci podnosioca zahtjeva za upis, adresa na tom dokumentu treba da je ista kao ona koja je navedena na obrascu ( za Veliku britaniju , dokument moze biti Vozacka dozvola koja sadrzi te podatke, ili neki drugi dokument izdat kod nadleznih organa, npr. " dokument iz porezne. policijske ili opcinske uprave . Taj dokument moze biti pisan I u elektronskoj verziji.
S postovanjem,

CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA BOSNE I HERCEGOVINE

Budimo jedni drugima krila a ne kora od banane.