Izdvajamo

 

U organizaciji NVO «Glas za Bosnu» u subotu, 4. juna na trgu „Helvetiaplatz“ u Cirihu (Zürich) bit će održan skup, posvećen prije svega obilježavanju 31. maja , „Dana bijelih traka“, i podsjećanju na 30 godina od početka agresije na Bosnu i Hercegovinu.
Sa mitinga će se uputiti poruke mira, solidarnosti, opomene i podsjećanja na događaje od prije tri decenije koji su zadesili Bosnu i Hercegovinu.
Trenutna agresija na Ukrajinu, iste ili slične metode, propaganda, ideologija, brutalnost i beskrupuloznost su stvari koje su Bosanci i Hercegovci osjetili na vlastitoj koži.
Oni najbolje razumiju kroz šta trenutno prolazi ukrajinski narod i zato imaju moralno pravo uputiti poruku Evropi i svijetu, da što odlučnije reaguju, kako u Ukrajini tako i u BiH.
Sile destrukcije, kao i ruski utjecaj u Bosni i Hercegovini se ne smije zanemariti, što s pravom zabrinjava narod, koji ima iskustvo genocida, koncentracionih logora, silovanja, protjerivanja itd…
Pored predviđenih gostiju iz Švicarske i BiH, glavnu poruku će uputiti bh. omladina, rođena u Švicarskoj, a koji su svoje maturske, diplomske, seminarske radove radili na temu ratnih događaja iz agresije na Bosnu i Hercegovinu. Također, naši najmlađi iz Bosanske dopunske škole će svojim nastupom poslati poruke mira i ljubavi.
Nadati se da će mnogi dobronamjerni ljudi, posebno Bosanci i Hercegovci, prepoznati važnost ovog skupa, da će animirati svoje prijatelje, poznanike, komšije raznih nacionalnosti i svojim prisustvom iskazati solidarnost, stav, stranu i vlastito dostojanstvo.

izvor:Glas Za Bosnu

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011