Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u periodu od 26. do 30. aprila 2022. godine realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu korištenja bezbjednosnog pojasa, posebno prilagođenih sjedalica za djecu i mobilnog telefona za vrijeme vožnje.

U toku akcije kontrolisana su 952 učesnika u saobraćaju. Sankcionisano je 500 učesnika od čega 363 po akcentu akcije.

Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 196 učesnika u saobraćaju od kojih je 165 vozača, 19 suvozača i 12 putnika u vozilu. Zbog nekorištenja sjedalice i posebno prilagođenog podmetača za djecu sankcionisano je 147 vozača, dok je zbog nepropisnog korištenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje sankcionisano 26 vozača.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da u cilju zaštite svoje bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika poštuju saobraćajna pravila i propise.

PU Prijedor

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba